Hand håller en mobiltelefon

Riksidrottsförbundets API:er

Sidan uppdaterades: 20 mars 2023

Denna sida riktar sig till er som vill använda Riksidrottsförbundets (RF) API:er för att integrera med IdrottOnline. Här finns information om vilka API:er som är tillgängliga och hur ni får tillgång till dem. Befintliga API:er är till för specialidrottsförbund och medlemsorganisationer som vill bygga integrationer mot IdrottOnline.

Tillgängliga API:er

Riksidrottsförbundet har hittills publicerat följande API:er som är tillgängliga för specialidrottsförbund och deras leverantörer.

Riksidrottsförbundet arbetar kontinuerligt med att utveckla fler API:er för att skapa största möjliga värde för svensk idrottsrörelse.

Åtkomst till Riksidrottsförbundets API:er

Riksidrottsförbundet erbjuder API:er för dig som arbetar på uppdrag av specialidrottsförbund som vill bygga integrationer mot Riksidrottsförbundets centrala databaser.

Åtkomst till API:er i testmiljön

För att få åtkomst till API:er i testmiljön:

  1. Gå till Riksidrottsförbundets utvecklarportal i testmiljö: https://developer.test.rf.se/
  2. Skapa ett konto genom att klicka på SIGN UP
  3. Prenumerera på det API du är intresserad av
  4. Riksidrottsförbundet konfigurerar din åtkomst

Observera att testmiljön är tillgänglig vardagar kl 08.00 - 18.00.

Åtkomst till API:er i produktionsmiljön

För att få åtkomst till API:er i Riksidrottsförbundets produktionsmiljö krävs ett avtal. Fyll i detta formulär så återkommer vi så snart vi kan.

När avtalet är klart tilldelas du en API-nyckel som ger dig åtkomst till relevant data. Med relevant data menas exempelvis att ett specialidrottsförbund enbart får åtkomst till information om sina föreningar. API:erna nås sedan genom ditt konto på RF:s utvecklarportal i produktionsmiljö.

Ytterligare behov

Riksidrottsförbundet arbetar kontinuerligt med att utveckla fler API:er för att skapa största möjliga värde för svensk idrottsrörelse.

Sidan publicerades: 8 november 2022

Riksidrottsförbundets utvecklarportal

RF erbjuder API:er för dig som arbetar på uppdrag av specialidrottsförbund och idrottsföreningar som vill bygga integrationer mot RF:s centrala databaser. Skapa ett konto i testmiljön:

För att få åtkomst till API:er i RF:s produktionsmiljö krävs ett avtal. Information om detta hittar du när du klickar på knappen nedan.

Vill du felanmäla ett API?

Vill du felanmäla ett av Riksidrottsförbundets API:er, vänligen fyll i vårt felanmälningsformulär.

Har du önskemål om ett API?

Skicka in dina önskemål via formuläret nedan.

Prenumerera på denna sida

Så får du ett e-postmeddelande när vi publicerar ny information om Riksidrottsförbundets API:er.

Hantera prenumeration